PADI Cursussen

PADI Cursussen

PADI-logoWij zijn allebei PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI) en daarmee bevoegd om alle PADI cursussen te geven t/m Divemaster. Ook zijn we allebei EFR-Instructeur en daarmee bevoegd om de EFR-cursus te geven. 

Hier volgt een overzicht van alle PADI cursussen die wij aanbieden:

Introductieduik

Nog nooit gedoken? Voor de meeste mensen begint het duikavontuur met een introductieduik . Een introductieduik wordt het ook wel vaak genoemd. Je probeert het eerst eens voordat je je er helemaal in stort. We begeleiden je altijd 1 op 1, zodat je op je eigen tempo kunt wennen aan het ademhalen onder water. Altijd een goed begin! 

Lees meer…

La Palma introductieduik

Discover Scuba Diving (DSD)

Discover Scuba Diving is een introductieduik maar dan volgens de PADI standaarden, dus ook met het uitvoeren van duikvaardigheden. Je doet tijdens deze duik al veel dingen zelf. Nadeel is dat je veel minder tijd hebt om te genieten van het onderwater zijn en het onderwaterleven omdat je vooral bezig bent met het duiken zelf. Voordeel is dat je al wat vaardigheden aanleert, handig als je verder wilt gaan met de PADI Open Water Diver Cursus.

Open Water Diver

Daarna vervolg je je opleiding met de Open Water Diver cursus, waarin je opgeleid wordt tot zelfstandig duiker waarbij je mag duiken tot een diepte van 18 meter, natuurlijk altijd samen met een buddy. De Open Water Diver cursus (OWD) is de meest gegeven en meest bekende cursus die PADI geeft. Er zijn ook verschillende maniere om deze te volgen en af te ronden.

Lees meer…


meisjes-hotel-solJunior Open Water Diver

Deze twee meisjes hiernaast zijn natuurlijk nog een beetje te jong voor de Junior Open Water Cursus maar voor kids vanaf 10 t/m 14 is het mogelijk om de Junior Open Water Diver cursus te volgen. Mail ons voor de mogelijkheden. Jonger dan 10 jaar? Geen nood, dan is er nog de Bubblemaker cursus en de PADI Sealteam cursus!

Lees meer…

Scuba Diver

Ook bestaat er de mogelijkheid om de Scuba Diver cursus te doen. Met dit brevet mag je niet zelfstandig duiken maar doe je dat altijd onder begeleiding van een instructeur, assistent instructeur of divemaster. Ook is je maximale diepte beperkt tot 12 meter. Deze cursus kun je volgen als je tijdens je vakantie niet veel tijd hebt. Je kunt daarna altijd doorstomen naar de Open Water Diver cursus, tijdens een volgende vakantie bijvoorbeeld.

Lees meer…

Advanced Open Water Diver

De volgend stap is het behalen van je Advanced Open Water Diver cursus (AOWD). Je leert in deze cursus erg veel en is vaak afgestemd op het duikgebied waar je deze cursus volgt. Lees hier meer over de AOWD. Je kunt er ook voor kiezen om eerst een aantal ervaringsduiken te maken, Adventures is Diving. Deze duiken kunnen weer later meetellen voor je AOWD cursus.

Lees meer…

EFR en CFC (primaire en secundaire hulp en reanimatie en Care for Children)

Deze cursus is ook geschikt voor niet duikers. Het is de cursus met de methode die ook gebruikt wordt door artsen. Je leert hier in 2 dagen primaire en secundaire hulp en reanimeren. Dit alles gebeurt in het duikcentrum en met behulp van een reanimatiepop en het spelen van scenarios.

Lees meer…

Rescue Diver 

Na de AOWD cursus kun je verder gaan als Rescue Diver Cursus. 

Lees meer…

cursusDivemaster

Na Rescue Diver is het ook mogelijk om Divemaster te worden. Divemaster is de eerste stap naar het professionele niveau van PADI. In deze cursus ga je zeer diep de materie in en het bereidt je voor op de volgende stap: instructeur worden. Veel duiktheorie en het perfect beheersen van de skills. Vraag ons naar informatie over deze cursus! 

Specialties

Met een speciality ga je je specializeren, het woord zegt het al, in een bepaalde vaardigheid. Als diepduiker ga je naar een maximale diepte van 40 meter. En met een PPB speciality ga je leren trimmen als de beste! Zo is er voor elk wel een leuke specialty…

De specialties die we geven zijn:

  • Peak Performance Buoyancy (PPB)
  • Diepduiker
  • Nachtduiker
  • DUP (Digital Underwater Photographer)
  • Project Aware
  • AWARE Coral Reef Conservation Specialty

In onderstaande afbeelding vindt je de ‘PADI Continue your Education’ leerweg. Van beginner tot en met Course Director. We informeren je graag over alle mogelijkheden in ons duikcentrum.

DCM_PADI_chart1