Duiken op La Palma

Welkom in de unieke onderwaterwereld van La Palma!

el-faro

La Palma, het mooiste Canarische Eiland (men noemt het ook wel La Isla Bonita) heeft een verrassend mooie en bijzondere onderwaterwereld. De diepblauwe kleur van de Atlantische oceaan, afgewisseld met grillige rotsformaties en lavagesteente maken La Palma tot een uniek duikgebied.

 

20140908-IMG_0548

Maar ook het onderwaterleven is uitbundig te noemen. Vrijwel altijd zit er rondom La Palma veel vis, heel veel vis. Van kleine neonachtig gekleurde visjes tot flinke barracuda’s. Maar ook veel sepia’s en bijzondere roggen. Op grotere diepte ( >30 meter) is het zwarte koraal te vinden, dat alles behalve zwart is eigenlijk. Vaak heeft het een dieprode, bruine kleur.

Kantduiken
We duiken hier vrijwel altijd vanaf de kant. We hebben daarom geen boot nodig om de mooiste duikstekken te bezoeken. Op La Palma hebben we op de meeste duikstekken ook weinig last van stromingen en kan er het hele jaar door gedoken worden. Soms, en dat geldt eigenlijk alleen voor het Zuiden, moeten we rekening houden met volle en nieuwe maan. Dan kan de stroming verradelijk zijn en kan er niet worden gedoken in het Zuiden.

 

Altijd lente, ook onder water
De temperatuur van het water is tijdens de wintermaanden minimaal 18 graden en in de zomermaanden is de watertemperatuur maximaal 25 graden. La Palma heeft een zeer mild klimaat. Het is hier vrijwel altijd lente, het hele jaar door zo rond de 25 graden. Ook dat maakt La Palma tot een unieke en zeer aangename bestemming voor je duikvakantie.

In de wintermaanden kan de golfslag op de oceaan toenemen en wordt de branding te ruig waardoor de oceaan ontoegankelijk wordt. Gelukkig geldt dat altijd maar voor een kant van het eiland. Is de oceaan in het Westen te wild, dan is die aan de Oostkant rustig. Vandaar dat we hier het hele jaar door kunnen duiken.

Malpique La PalmaRust!
La Palma is een rustig eiland, nog niet bedorven door het massatoerisme. De duikstekken zijn daarom altijd rustig en de groepen zijn klein. Grote kans dat je alleen maar vissen tegenkomt tijdens je duik. En is het enige dat je waarschijnlijk zult horen zijn je eigen bubbels en het gekwetter van dolfijnen in de verte. 

En heb je even een dag geen zin in duiken dan is er zoveel te zien op La Palma! Voor de meeste mensen is een week La Palma te kort. Eigenlijk komt iedereen nog een keer terug en dan meestal wat langer om echt alles te zien van dit bijzondere eiland.

 

Snorkelen

La Palma heeft een aantal fantastische plekken om zonder te duiken van het onderwaterleven te genieten. Al snorkelend is er heel veel te ontdekken en kom je ook nog eens op plekken waar je anders niet zo snel zou komen: Playa de la Zamora, La Fajana, Puerto de Talavera, La Bombilla. Prachtige namen voor even zo mooie snorkelstekken.

Hier vind je een overzicht van de mooiste snorkelplekken en onze snorkeltips. Lees meer…