Bootduiken met Casa de Buceo – Duikhuis La Palma

Bootduiken

Normaal gesproken maken we al onze duiken vanaf de kant, maar voor de afwisseling maken we een paar keer per maand ook een duik vanaf de boot. We maken dan gebruik van de twee opties die we hebben, duiken met de Bussard en duiken met El Caboso, met Lorimer, onze Spaanse duikgids die ook een boot (een zodiac) in de haven van Tazacorte heeft liggen.

Met de bootduiken kunnen we op plekken duiken die vanaf de kust niet, of erg moeilijk, te bereiken zijn. De duikstekken liggen daarom ook zeer dicht bij de kust. Een paar plekken zijn zijn bijvoorbeeld Charco Verde, Casa Blanca, Roques de Las Hermanas, La Cueva del diablo en La Cueva de Agua Dulce. Alle duikstekken liggen op maximaal een half uur varen en tussen de duiken door is er op de Bussard de mogelijkheid om naar dolfijnen en walvissen te zoeken!

Bussard (voorlopig niet beschikbaar)

De Bussard is een oude krabbenkotter met maximaal plek voor 10 personen, met een geheel verzorgde lunch en ook nog tijd om dolfijnen en walvissen te spotten. De duiktrip is ook voor mensen die niet duiken of graag willen snorkelen. De Bussard is een langzame boot dus alle tijd om heerlijk te genieten van een rustige boottrip en met heel veel ruimte om de duikuitrusting op te bouwen en om het water in te gaan. De duiken zijn altijd dicht bij de kust en tijdens de duiken maakt de Bussard een extra rondje voor de niet-duikers om walvissen en dolfijnen te spotten. Tussen de duiken door kun je genieten van een zeer uitgebreide lunch.

We proberen minimaal 1 keer per maand deze boottocht te organiseren en uiteraard alleen bij voldoende aanmeldingen. We werken voor deze boottrip samen met een andere duikschool op La Palma, La Palma Diving, die aan de oostkant van het eiland zit. 

Kosten: € 80,- per persoon extra (inclusief lunch en walvissen en dolfijnen spotten). Exclusief de duiken.
Vertrek: om 10:00 vanuit de haven van Tazacorte, duur ongeveer 6 uur.

Vraag ons, via email, wanneer we weer een trip in de planning hebben: hola@casadebuceo.nl

  

El Caboso, Zodiac duiken met Lorimer

Wat vaker per maand kunnen we gebruik maken van de Zodiac van Lorimer, onze Spaanse duikgids. Zijn boot biedt plaats aan maximaal 8 duikers en we varen zeker uit als we 6 duikers op de Zodiac hebben. Met Lorimer varen we naar dezelfde duikstekken als met de Bussard. We keren echter tussen de duiken door terug naar de haven van Tazacorte om de flessen te wisselen en even wat te eten. Deze boot is wat kleiner, vandaar. Maar wel weer een stuk sneller, we zijn dan ook in een kwartier op de verstgelegen duikstekken. 

Kosten: € 10,- per persoon en per trip (dus voor twee duiken € 20,- extra) , € 5,- extra voor de lunch of zelf lunch meenemen.
Vertrek: 10:00 vanuit de haven van Tazacorte of anders afgesproken.

Vraag ons, via email, wanneer we weer een trip in de planning hebben: hola@casadebuceo.nl