Mar de Calma – Tapas en wijn

Nieuw in Los Llanos, Mar de Calma, onze tapasbar!

Wat er in Los Llanos nog eigenlijk ontbrak was een echt tapas restaurant en die hebben we dus nu zelf maar geopend: Mar de Calma. Mar de Calma betekend, de rustige zee en is een periode in het jaar, zo rond september waarin de zee op zijn rustigst is en het weer ook zeer mild is. Dubbel genieten dus en dat willen we ook graag met ons restaurant bereiken.

We zijn met de tapasbar vanaf 16:00 open t/m 22:00. Je kunt kiezen voor een kleine tapas voor jezelf of een wat grotere portie om te delen. Alle gerechten zijn vers gemaakt en vrijwel allemaal glutenvrij, zelfs de kroketten. Ook hebben we glutenvrij-brood. En daarnaast ook een groot aanbod aan vegetarische gerechten.

Overdag is het duikcentrum dus gewoon open en kun je ook genieten van een drankje (koffie, fris, bier, wijn verse sapjes etc.) en een klein hapje.

Als bij ons wat komt drinken of eten krijg je gefilterd kraanwater en wat te knabbelen bij je bestelling. Naast de tapas hebben we ook een uitgebreide wijnkaart met wijnen van La Palma maar ook van het vaste land.  De openingstijden van ons tapas restaurant zijn van 16:00 – 22:00  en van woensdag t/m zondag. We zijn dus maandag en dinsdag gesloten.

LET OP! De duikschool heeft andere openingstijden, van 9:30 t/m 19:00 en is wel de hele week open, behalve op dinsdag. 

 

  

Tapas op La Palma

Als je op La Palma een tapas gerecht besteld of je denkt in een restaurant te zitten waar ze tapas serveren dan bestaat deze meestal uit een berg aardappelen of een bord vol met garnalen. De tapas zoals wij dat kennen vanuit Spanje is net even wat anders en omdat dit bijna niet te krijgen is op La Palma wilden we graag een restaurant met echte tapas. Maar dan weer niet de standaard gerechten. We serveren dus kleine gerechten met een eigen twist. Papas Bravas bijvoorbeeld maar dan met een schuim van alioli. Net ff wat anders maar uiteraard zeer lekker. Alle gerechten worden vers gemaakt en zijn vrijwel allemaal gluten vrij. En ook een grote keus aan vegetarische gerechten.

       

 Onze menukaart vind je hier. We hebben ook een aparte ontbijtkaart, die hier te vinden is.

Wijn!

Een tapas smaakt nog lekkerder met een goede wijn. We hebben een mooie selectie van heerlijke wijnen. Een paar van La Palma en de rest komt uit Spanje. We hebben niet een Rioja of Ribera del Duero maar ook hier is onze keuze weer net even wat anders. De wijnen kopen we in via een wijnhandelaar in Santa Cruz de La Palma, Las Cosas Buenas (De Goede Dingen) van Miguel. De combinatie van Las Cosas Buenas en Mar de Calma is dan misschien wel een klein stukje paradijs extra op La Palma. Een paar wijnen schenken we per glas en de anderen alleen per fles.

Onze wijnkaart vind je hier.

Bieren

Last but not least ook nog een paar bieren, gebrouwen op La Palma in de brouwerij in La Punta. De Danza del Diablo, een donker bier en de Picara, een blond bier. Daarnaast ook nog twee glutenvrij bier, de Julieta donker en blond.