About us

About us

Wij wonen sinds januari 2008 op La Palma en zijn vanaf dat moment begonnen met het oprichten van de eerste Nederlandse duikschool op La Palma. We komen hier al sinds 2003 en hebben er flink wat vakanties doorgebracht. La Palma had ons hart meteen gestolen! De natuur, zowel onder als boven water maar ook het heerlijke klimaat maakt La Palma voor ons de ideale plek om te wonen.

In 2007 hebben we het besluit genomen om naar La Palma te verhuizen en hebben we de voorbereidingen getroffen om hier een duikcentrum te beginnen. Het was het begin van een lange en moeizame weg maar dat wisten we van tevoren. Hier op de Canarische eilanden gelden andere regels en is het leven anders. Dat heeft vooral zijn voordelen – het leven is hier heerlijk – en soms is het lastig om dingen voor elkaar te krijgen. Nu alles klaar is, genieten we met volle teugen van ons leven hier!

Zonder hulp hadden we ons doel nooit kunnen bereiken. Vandaar hier een dankwoord aan iedereen die ons geholpen heeft.

Nanneke Boers (1975)

Van beroep ben ik sociaal pedagogisch hulpverlener. Ik heb gewerkt in de zorg en welzijn. Onder andere in de (kinder)psychiatrie, verstandelijk gehandicaptenzorg en de opvang van asielzoekers. De laatste jaren in Nederland werkte ik als teamleider voor een dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.

In 1995 heb ik mijn Open Water Diver brevet gehaald in Australie. Prachtig natuurlijk, lekker warm, mooi koraal en heel goed zicht. Daarna heb ik niet zo heel veel meer gedoken. Toen ik Joost leerde kennen zijn we samen in Nederland verder gegaan met onze opleidingen. In Amersfoort en Amsterdam heb ik als Divemaster gewerkt. Bij de Tuimelaar Groningen heb ik mijn Open Water Scuba Instructor (OWSI) en EFR/CFC instructeur gehaald. Bij Scuba Center in Amsterdam heb ik cursussen gedraaid, voordat we vertrokken naar La Palma.

Joost Claassen (1965)

JoostOoit ben ik begonnen met een opleiding tot Sociaal Kultureel Werker op de Jelburg, in Baarn. Al snel afgezwaaid naar de ICT en werkzaam geweest bij onder andere de ROB (Rijksdienst Oudheidkundig Bodemonderzoek) als systeem/netwerkbeheerder, daarna bij Stelvio als Adviseur Internettechnologie en vervolgens bij het NAi (Nederlands Architectuur Instituut) in Rotterdam als ICT-mederwerker. Daarnaast ben ik al 8 jaar actief als websitemaker bij De Websitemakerij, mijn eenmansbedrijf. De Websitemakerij heb ik opgedoekt maar ik maak nog steeds websites voor ondernemers hier op La Palma maar ook in Nederland. 

Ik duik eigenlijk nog niet zo lang, sinds 2004. Ben daarna heel veel gaan duiken en heb in een gestaag tempo alle opleidingen t/m instructeur gedaan. Sinds mei 2007 ben ik Open Water Scuba Instructor, EFR instructor en CFC instructor. De instructeurs opleidingen heb ik gevolgd bij de Tuimelaar bij CD Maarten van Baal. In Nederland heb ik gewerkt bij Scuba Center in Amsterdam als Divemaster en Instructeur.

Voor mij is elke dag op La Palma nog steeds met volle teugen genieten. We leven hier in een heerlijk tempo, doen werk wat we erg leuk vinden, ontmoeten veel leuke mensen en het weer….tja, het weer is elke dag weer heerlijk. De jaren die we hier kunnen leven pakt niemand meer van ons af!